Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett tintahal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Gyümölcsök, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 kg tintahal 61 12.7 0.7 0.8 0 170
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tintahalat kívül-belül tisztítsuk meg. Az olívaolajba szórjuk bele a fűszereket, csavarjuk bele egy citrom levét, majd sóval borssal ízesítve öntsük a tintahalra, a pácot a tintahalak belsejébe is kenjük bele. Bő órát hagyjuk hűtőben pihenni. Közben a vajat felhevítve, majd a lángot eloltva keverjük bele a zúzott fokhagymát és a finomra metélt petrezselymet. Jól lecsepegtetve grillrácson, oldalanként, két percig sütve, adjuk asztalra. A vajas mártással leöntve, citromgerezdekkel körülrakva, sült burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)