Grillezett rokfortos libacomb
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 mokkáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
5 dkg
roquefort sajt |
357 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
88 |
4 db
libacomb |
198 |
18.5 |
13.6 |
0.3 |
0 |
84 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megsózott libacombokat kuktafazékba, a betétre teszem, aláöntök 1 dl vizet, és lezárom. A sípolástól számítva 40 percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy megpuhult-e.
A puha combokat a kuktából kiveszem, és a bőrt óvatosan fellazítom. A zúzott fokhagymával és törött borssal összekevert lereszelt rokfortot a hús és a bőr közé töltöm, de ügyelek arra, hogy a bőrt ne szakítsam el. Az előkészített combokat grillsütőben vagy sütőben, felső lángon, szép pirosra sütöm.
Ajánlott köret burgonyapüré és befőtt.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)