Grillezett rokfortos libacomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Márton nap, Töltött, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A megsózott libacombokat kuktafazékba, a betétre teszem, aláöntök 1 dl vizet, és lezárom. A sípolástól számítva 40 percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy megpuhult-e. A puha combokat a kuktából kiveszem, és a bőrt óvatosan fellazítom. A zúzott fokhagymával és törött borssal összekevert lereszelt rokfortot a hús és a bőr közé töltöm, de ügyelek arra, hogy a bőrt ne szakítsam el. Az előkészített combokat grillsütőben vagy sütőben, felső lángon, szép pirosra sütöm. Ajánlott köret burgonyapüré és befőtt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||