Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cukkinis lecsó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Zöldség, Köretek, Buli, Meleg, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
5 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát vágjuk finomra és kevés vajon pároljuk üvegesre. Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Rakjuk bele a zöldpaprikát és pároljuk néhány percig majd dobjuk bele a felkarikázott cukkinit és cikkekre vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk puhára. A ki szereti tálalás előtt üthet bele 1-2 tojást is. Frissen, puha kenyérrel az igazi.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)