Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Aszalt szilvás pulykamellrolád

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Göngyölt, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál ételízesítő ? ? ? ? ? ?
1 dl édes vörösbor ? ? ? ? 0 0
4 szelet trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
24 szem aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
4 szelet pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borban az aszalt szilvát megpárolom, majd kimagozom. A pulykamellszeleteket kissé megveregetem és ételízesítővel, kakukkfűvel megszórom.
A hússzeletekre egy szelet sajtot fektetek, a közepére 6 szem aszalt szilvát rakok, majd az egészet feltekerem. A két végét hústűvel rögzítem, hogy sülés közben ne nyílhasson szét. A tekercseket lisztbe, felvert tojásba, és morzsába forgatom, majd forró olajban pirosra sütöm.
Párolt rizzsel és sültburgonyával körítem.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)