Mogyorós aszalt szilvával töltött csirkemell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
20 db
aszalt szilva |
219 |
2.3 |
0.6 |
47.4 |
5 |
0 |
1.5 dl
édes vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
4 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
2 db
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 adag
mogyoró |
691 |
15.6 |
63.5 |
8.7 |
8 |
0 |
1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkemelleket csontozzuk ki és a bőrét húzzuk le a húsról. A csirkemelleket húskalapáccsal kissé verjük ki ügyelve rá, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető
maradjon. Az aszalt szilvát magozzuk ki és pároljuk meg a vörösborban. Csöpögtessük le és a mag helyére darált sós mogyorót vagy akár mandulát is tehetünk. A felszúrt csirkemell darabokba töltsük bele a szilvákat majd a nyílást hústűvel tűzzük össze. A tojást verjük habosra, szegfűszeggel, és a borssal fűszerezzük. 1 dl vörösboros szilvalevet öntsünk hozzá, és annyi liszttel keverjük össze, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjuk. A megtöltött húsdarabokat sózzuk, ezután a lisztbe és a tésztába mártva bő forró olajban közepes lángon szép aranybarnára sütjük. Az olajból kiemelve csepegtessük le majd azon melegében burgonyapürével tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)