Mogyorós aszalt szilvával töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Töltött, Sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemelleket csontozzuk ki és a bőrét húzzuk le a húsról. A csirkemelleket húskalapáccsal kissé verjük ki ügyelve rá, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető maradjon. Az aszalt szilvát magozzuk ki és pároljuk meg a vörösborban. Csöpögtessük le és a mag helyére darált sós mogyorót vagy akár mandulát is tehetünk. A felszúrt csirkemell darabokba töltsük bele a szilvákat majd a nyílást hústűvel tűzzük össze. A tojást verjük habosra, szegfűszeggel, és a borssal fűszerezzük. 1 dl vörösboros szilvalevet öntsünk hozzá, és annyi liszttel keverjük össze, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjuk. A megtöltött húsdarabokat sózzuk, ezután a lisztbe és a tésztába mártva bő forró olajban közepes lángon szép aranybarnára sütjük. Az olajból kiemelve csepegtessük le majd azon melegében burgonyapürével tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||