Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pulykamáj hagymás bundában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
50 dkg pulykamáj 128 20 3.7 3 0 490
4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A habosra felvert tojást összekeverem a tejjel és annyi liszttel, hogy palacsintatésztaszerű masszát kapjak. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem, végül belekeverem a lereszelt vöröshagymát.
A májakat először lisztbe mártom, azután a palacsintatésztában megforgatom, és bő, forró olajban pirosra sütöm. a megmaradt hagymás tésztamasszából apró palacsintákat sütök. A sózott tejfölbe keverem az apróra vágott metélőhagymát. A májszeleteket a palacsintákkal és a metélőhagymás öntettel tálalom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)