Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Sörkifli

Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk, majd, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük. 3 cipót formálunk belőle. Kerekre nyújtjuk és 8 részre daraboljuk. Vastagabb része felől ... tovább

Banános tekercs

A tojássárgáját, a cukrot, a kakaót és a sütőport habosra keverjük. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét, a lazán belekeverjük. Sütőpapírt fektetünk egy tepsibe és rásimítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben, ... tovább

Mazsolás-narancsos kalács

A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, meleg helyen 10-15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban a sóval összeforgatjuk. A narancsot alaposan megmossuk, majd héját a lisztre reszeljük. Levét kifacsarjuk, ... tovább

Aszalt meggyes, csokoládés kalács

A tejet meglangyosítjuk, majd az édesítőt elkeverjük 2 dl tejben fontos, hogy teljesen feloldódjon benne. 1 dl tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és meleg helyen 10-15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy tálban a sóval összekeverjük. ... tovább

Házi fehérkenyér

20 dkg gyorskovászt beleteszünk egy tálba, és hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy átvegye a szoba melegét. A lisztet rászórjuk. Megsózzuk, majd az apránként hozzáadott 4 dl langyos vízzel 12-15 perc alatt közepesen kemény tésztává ... tovább

Vizes zsemle

20 dkg gyorskovászt beleteszünk egy tálba, és hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy átvegye a szoba melegét. 2,5 dl langyos vizet ráöntünk, az élesztőt rámorzsoljuk, a cukrot rászórjuk, majd a fele lisztet is hozzáadjuk. Egy fakanállal ... tovább

Vajas kifli

20 dkg gyorskovászt áttesszük egy tálba, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy átvegye a szoba melegét. 2 deci langyos vizet ráöntünk, az élesztőt rámorzsoljuk, a cukrot rászórjuk, majd 20 deka lisztet is hozzáadunk. Egy fakanállal ... tovább

Pacsni

Az élesztőt 1 deci langyos vízbe morzsoljuk, 1 kiskanál cukrot keverünk bele, és 15 percre meleg helyen félretesszük, hogy az élesztő felfusson. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, a sóval és a maradék cukorral összeforgatjuk. A ... tovább

Gombás sertésnyelv

A nyelvet megmosom és kuktában, párolóbetéten, 1-1 deci vizet és a bort aláöntve, rádobva a babért és némi sót puhára párolom, ez kb. 20 perc, majd a bőrét lehúzom, és vékony csíkokra vágom. A gombát megtisztítom, és ... tovább

Kelt knédli

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. Ezt követően, a maradék tejjel, a liszttel, a tojással és a sóval, esetleg kevés langyos vizet hozzáadva lágy galuskatésztává keverjük. Langyos helyen kb. fél órát kelesztjük, majd ... tovább