Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sörkifli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
0,5 kg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dkg margarin (70% zsírtartalmú) 294 2.6 30 3 0 109
2,5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
ízlés szerint reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
igény szerint bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk, majd, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük. 3 cipót formálunk belőle. Kerekre nyújtjuk és 8 részre daraboljuk. Vastagabb része felől feltekerjük és kiflit formálunk belőlük. Tojással lekenjük, sajtot szórunk rá vagy bacon szalonnával körbetekerjük. Zsírozott tepsiben, előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 percig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)