A karaj hártyáját bevagdossuk és vékonyra verjük. A kolbászt a bőréből kinyomjuk és elosztjuk a húsokon. A szeletek két szélét behajtva roláddá tekerjük, majd konyhai zsineggel körbekötjük. Kívülről sózzuk, borsozzuk, ... tovább
A tojássárgáját elkeverjük 10 evőkanál vízzel a cukorral, és az olajjal majd hozzádolgozzuk a sütőporra, a csipet sóval és a kakaóval összeszitált lisztet. A masszát nagy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük. ... tovább
Lábosban feltesszük főni a vizet. Sóval, szemesborssal, babérral fűszerezzük, majd a sertésszívet és a gondosan megtisztított vesét, a gyökérzöldségekkel megabáljuk benne, az utolsó tíz percben hozzáadjuk a csirkemájat. A ... tovább
A lisztel elszitált cukrot, sütőport, sót, kakaót és a vajat, az egy tojássárgával, majd ha szükséges kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe ... tovább
A marhacombból 8 szeletet vágunk, majd gyengéden vékonyra verjük. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradék felében a finomra metélt hagymát megpirítjuk. Elkeverjük a kockára vágott ... tovább
A tojásfehérjéket laza habbá kavarjuk, majd a sót és a porcukrot hozzáadva keményre verjük, beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 150 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Hagyjuk ... tovább
A mazsolát öntsük le egy bögre forró vízzel, 20 perc múlva csepegtessük le. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd a réteslapok felét, rétegenként vajjal olvasztott vajjal megcsepegtetve helyezzük bele. Sós vízben, előírás szerint ... tovább
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a lime reszelt héját, kicsavart levét, a mandula aromát és a mascarponét beleforgatjuk. A kekszet durvára törjük, majd az ízlés szerint felvagdalt gyümölcsökkel és a tejszínes ... tovább
Verjük a tojásokat habosra, majd dolgozzuk tovább a cukorral. Végül a tejszínnel és a vaníliaromával verjük készre. A legvégén adjuk hozzá a mogyorókrémet. Fagylaltgépben hagyjuk dermedni.
Tejszínhabrózsával és szórt ... tovább
Fogalmam sincs, mitől kapta ez a nevet, ez a sütemény, így ne is kérdezzék, de tartalmas és finom!
A tészta hozzávalóit egy deci vízzel verjük habosra, majd sütőpapírral kibélelt gáztepsiben kenjük el. 200 fokra melegített ... tovább