Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Reszelt tésztás túrós lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Teaparti, Meleg nyári napokra, Kártyaparti , Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
4 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
2 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztel elszitált cukrot, sütőport, sót, kakaót és a vajat, az egy tojássárgával, majd ha szükséges kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük, rásimítjuk a többi tojássárgájából, a túróból, a cukrokból, egy csipet sóval vert kemény habból és a mazsolából kevert masszát. Ráreszeljük a többi tésztát és 180 fokos sütőben fél órát sütjük. Kicsit pihentetve, porcukorral meghintve, kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)