Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Morzsás cseresznyéslepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

Morzsás cseresznyéslepény
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 kg cseresznye 65 0.8 0.3 14 1.9 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2.5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A tetejére
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Morzsás cseresznyéslepény
Az élesztőt oldjuk fel a langyos tejben és öt deka cukorral, a vajjal és a liszttel, csipetnyi sót, a tojást hozzáadva gyúrjunk rugalmas tésztát. Tegyük tepsibe, a szélére formázzunk peremet, majd szórjuk rá a kimagozott cseresznyét. Hintsük be a megmaradt cukorral elkevert fahéjjal és az elkészített morzsás tésztával. 170 fokra előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt süssük aranybarnára.

A tetejére
A hozzávalókat késes robotgéppel morzsásra keverjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)