Csirkemellet és a felsőcombot használjunk, csontozzuk ki és vágjuk kockára. A felforrósított olajban pattogtassuk ki a római köményt, majd keverjük hozzá a finomra vágott hagymát és pároljuk meg. Dobjuk bele a reszelt gyömbért és ... tovább
A joghurtot keverjük el a citromlével, a zúzott fokhagyma és a reszelt gyömbér felével, a chiliporral, a kurkumával és sóval. A megmosott és kívül-belül szárazra törölt csirkét kenjük be a masszával, a hasüregébe is jusson. ... tovább
A meglangyosított tej felében keverjük el az élesztőt és a cukrot. Ha felhabosodott adjuk a sóval és sütőporral összeszitált liszthez. Gyúrjuk hozzá a maradék tejet, a ghít, a tojást és a joghurtot, majd az olaj felével bekenve ... tovább
Kockázzuk fel a csirkemellet, vágjuk félfőre a hagymát, daraboljuk fel a burgonyát és karikázzuk fel a répát. Hevítsük fel az olajat és pároljuk meg rajta a hagymát. Szórjuk rá a curry port és öntsük fel két evőkanál vízzel. ... tovább
A kacsamelleket szórjuk meg sóval és borssal, majd, egyenként, alufóliába csomagoljuk és tálcára tesszük, ráteszünk egy másik tálcát és nehéz súllyal nyomtassuk le. Egy éjszakát pihentessük a hűtőben. Másnap csomagoljuk ki ... tovább
A tyúkból és a zöldségekből a szokásos módon levest főzünk. amikor a tyúk megpuhult kivesszük a levesből és hűlni hagyjuk. A hagymát kidobjuk, a zöldségeket kis kockára vágjuk. Kevés levesben a szőlőt és a mazsolát ... tovább
A megtisztított egrest 4 szufléstálka aljára szórjuk. A többi hozzávalóit összeforgatjuk, majd morzsásra készítjük. Egyenlően elosztva, az egresre szórjuk. 160 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük.
Tejszínhabbal ... tovább
A csirkemájat megtisztítjuk, majd félbe vágjuk. A baconszeleteket, keresztben félbe vágjuk. A szalonnát meghintjük majoránnával és borssal, majd a fél csirkemájakat beletekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Tepsibe tesszük. 200 ... tovább
A hozzávalók szárított formában értendők. Jól elkeverve a hozzávalókat, fűszermalomban átdaráljuk. Légmentesen lezárva tároljuk. majonézbe, joghurtba keverve mártogatóst készíthetünk. Szórhatjuk sült burgonyára, húsokra. ... tovább
A tésztát kinyújtjuk és tenyérnyi téglalapokra vágjuk. Amíg kel a karikára vágott virslit a vaj felében átsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A tojást a tejjel felverjük, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd a virsli ... tovább