Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gyors csirke curry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Kockázzuk fel a csirkemellet, vágjuk félfőre a hagymát, daraboljuk fel a burgonyát és karikázzuk fel a répát. Hevítsük fel az olajat és pároljuk meg rajta a hagymát. Szórjuk rá a curry port és öntsük fel két evőkanál vízzel. Forraljuk össze, majd adjuk hozzá a csirkehúst, kevergetve süssük öt percig, amíg a csirke, szinte beszívja az ízes szaftot. Dobjuk rá a burgonyát és a répát, keverjük jól át, majd öntsük fel a csirkealaplével, tegyük bele a sót, a cukrot és a borsot. Fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára.
Koriander zölddel megszórva, párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)