Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Morzsás egres

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Édes, Meleg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
40 dkg egres 0 0.6 0.2 8 3 0
igény szerint tejszínhab 302 2.6 30 3 0 109
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított egrest 4 szufléstálka aljára szórjuk. A többi hozzávalóit összeforgatjuk, majd morzsásra készítjük. Egyenlően elosztva, az egresre szórjuk. 160 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük.
Tejszínhabbal felspriccelve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)