Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lencsés csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fél lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 teáskanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál koriander 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kg csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
40 dkg lencse 335 26 1.9 53 10.6 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Csirkemellet és a felsőcombot használjunk, csontozzuk ki és vágjuk kockára. A felforrósított olajban pattogtassuk ki a római köményt, majd keverjük hozzá a finomra vágott hagymát és pároljuk meg. Dobjuk bele a reszelt gyömbért és fokhagymát, ezzel is pirítsuk egy percig. Szórjuk rá az őrölt koriandert és a többi fűszert, majd kevergetve pirítsuk, amíg az olaj kiválik. Forgassuk bele a kis darabokra vágott paradicsomot és ha összeesett, a csirkehúsdarabokat. Süssük barnulásig. Ekkor keverjük bele, az előzőleg fél órára beáztatott és lecsepegtetett lencsét, majd adjunk hozzá fél liter vizet. Ízlés szerint sózzuk és fedő alatt kis lángon főzzük puhára. Ha elfőné a levét, kevés forró vízzel pótoljuk. A végére rizses hús állaga kell, hogy legyen, ne legyen szaftos.
Tálalás előtt keverjük bele a fél lime kicsavart levét és díszítsük korianderlevelekkel.
Párolt rizzsel adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)