Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Chilis szarvasragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg szarvascomb 123 20.7 3.9 0.6 0 110
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 kiskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál masa harina 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szarvascombot vágjuk dobókockányi darabokra. A hagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát és a chilit metéljük finomra. A chili magjait ízlés szerint távolítsuk el. A felforrósított olajon pirítsuk meg a hagymát, dobjuk hozzá a fokhagymát, a chilit és a zöldpaprikát. Ha a fokhagyma illata felszáll, keverjük bele a húskockákat. Kevergetve süssük fehéredésig, majd adjuk hozzá a fűszereket és a paradicsomkonzervet, a levével együtt. Nagy lángon, fedetlenül főzzük puhára a húst, néha keverjük át. Ha megpuhult hideg vízzel öblítsük le a babot és borítsuk az edénybe. A pirospaprikát és a masa harinát keverjük el decinyi vízzel és öntsük a húsra. Forraljuk össze és ha besűrűsödött elkészült.
Kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)