Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vaddisznópörkölt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
5 szem borókabogyó 0 0 0 0 0 0
5 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szegfűbors 0 0 0 0 0 0
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2.5 kg vaddisznóhús 110 21.6 2.4 0.4 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vaddisznóhús lehetőleg szedett legyen, tehát sokféle részből álljon és csont is legyen benne bőven. A húst kockára vágjuk, a csontot is apróbbra daraboljuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban kisütött szalonnán megpirítjuk, majd a húst és a csontot fehéredésig sütjük rajta. Gondosan kevergetve, aprólékosan süssük át. Adjuk hozzá a finomra őrölt fűszereket és saját levében, a bográcsot magasabbra emelve kezdjük párolni. Ha a levét elfőné, mindig, csak kevés vizet adjunk hozzá. A puha húsra öntsük rá a vörösbort és szórjuk a tetejére a pirospaprikát, ízlés szerint édeset vagy csípőset. Forraljuk össze, hogy a paprika beleoldódjon.
Tarhonyával, főtt burgonyával tálalhatjuk. Savanyúságot és friss, puha kenyeret adjunk mellé.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)