Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstölt, sült kacsamell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Hirtelen sült, Alufólia, Gőzölt, Gőzpároló, Wok, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg kacsamell 186 19 12 0.4 0 79
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl tea 0 0 0 0 0 0
1 dl barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 dl rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál kukorica keményítő 349 0 0 85 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kacsamelleket szórjuk meg sóval és borssal, majd, egyenként, alufóliába csomagoljuk és tálcára tesszük, ráteszünk egy másik tálcát és nehéz súllyal nyomtassuk le. Egy éjszakát pihentessük a hűtőben. Másnap csomagoljuk ki és tegyük bambuszgőzölőbe, majd gőzöljük másfél órát. Hagyjuk kihűlni. A rizst, a cukrot és a fekete teát keverjük el. Szórjuk a keveréket, alufóliával kibélelt, wokba és tegyünk fölé rácsot. Fektessük a melleket, bőrrel felfelé, a rácsra és szorosan fedjük le. Nagy lángon kezdjük el füstölni, ha már tíz perce füstöl, vegyük le a lángot takarékra és még tíz percig tartsuk a tűzhelyen. Végül a lángot kikapcsolva, még húsz percig pihentessük. Hagyjuk a kacsamellet teljesen kihűlni, kenjük be a szójaszósszal és hintsük meg a kukorica keményítővel, majd forró olajban süssük oldalanként öt percig. Csepegtessük le alaposan és vágjuk vékony szeletekre.
Friss zsemlével, ízlés szerint fűszerekkel, öntetekkel és sok zöldsalátával tálaljuk.
A sütésig el lehet készíteni előre, olajba dobni, csak a vendégek érkezésekor kell.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)