Füstölt, sült kacsamell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
kacsamell |
186 |
19 |
12 |
0.4 |
0 |
79 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
tea |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
1 dl
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
2 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
2 evőkanál
kukorica keményítő |
349 |
0 |
0 |
85 |
0 |
0 |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kacsamelleket szórjuk meg sóval és borssal, majd, egyenként, alufóliába csomagoljuk és tálcára tesszük, ráteszünk egy másik tálcát és nehéz súllyal nyomtassuk le. Egy éjszakát pihentessük a hűtőben. Másnap csomagoljuk ki és tegyük bambuszgőzölőbe, majd gőzöljük másfél órát. Hagyjuk kihűlni. A rizst, a cukrot és a fekete teát keverjük el. Szórjuk a keveréket, alufóliával kibélelt, wokba és tegyünk fölé rácsot. Fektessük a melleket, bőrrel felfelé, a rácsra és szorosan fedjük le. Nagy lángon kezdjük el füstölni, ha már tíz perce füstöl, vegyük le a lángot takarékra és még tíz percig tartsuk a tűzhelyen. Végül a lángot kikapcsolva, még húsz percig pihentessük. Hagyjuk a kacsamellet teljesen kihűlni, kenjük be a szójaszósszal és hintsük meg a kukorica keményítővel, majd forró olajban süssük oldalanként öt percig. Csepegtessük le alaposan és vágjuk vékony szeletekre.
Friss zsemlével, ízlés szerint fűszerekkel, öntetekkel és sok zöldsalátával tálaljuk.
A sütésig el lehet készíteni előre, olajba dobni, csak a vendégek érkezésekor kell.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)