A rizst és a lencsét külön-külön főzzük meg, majd csepegtessük le. Közben a citromok kicsavart levéből, az ecetből és az olajból, a zúzott fokhagyma, a finomra vágott oregánó és a fűszerek hozzáadásával készítsünk ... tovább
Öblítsük le a gombát, majd áztassuk be langyos vízbe. Fél óra múlva öntsük fazékba az alaplével együtt és főzzük két órát. Közben pirítsuk meg a vajon az apróra vágott hagymát és keverjük a levesbe. Sózzuk, borsozzuk meg ... tovább
A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább
Forrásban lévő vízbe mártogatva a kitorzsázott káposztát szedegessük leveleire. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd gyúrjuk össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyem és ... tovább
A hozzávalókat gyúrjuk sima tésztává és hagyjuk kelni, fél órát. Nyújtsuk 1-2 cm vastagra és szaggassunk kb 3-4 cm-es köröket. Tegyük tepsibe a pogácsákat és kenjük meg egy tojás sárgájával elkevert tejszínnel. Langyos ... tovább
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A lime-ok héját lereszeljük, levüket kicsavarjuk és a mézzel együtt a mascarponéba keverjük. A joghurtot felmelegítjük, de ne forraljuk fel és a kicsavart zselatint oldódásig keverjük benne, ... tovább
Az árpagyöngyöt a főzés előtt éjszakára hideg vízbe beáztatjuk. A libaaprólékot megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, az egyiket apróra vágjuk, ... tovább
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a meglehetősen ragacsos masszát, egy kisebb tepsibe nyomkodjuk. Ráöntjük a tölteléket, ne ijedjünk meg, hogy kissé hígnak tűnik. Végül 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 percig ... tovább
3 dl langyos víz vízbe szórjuk a cukrot, kevés lisztet és hozzámorzsoljuk az élesztőt. A kétféle lisztet és a sót összeszitáljuk, majd az élesztős folyadékot hozzáadva tésztává gyúrjuk. Végül beledagasztjuk a magokat is. ... tovább
A kifilézett, kiszálkázott halhúst és az őrölt fűszereket összedolgozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zsírt, Jól elkeverjük, majd birka vékonybélbe töltjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd a ... tovább