Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lengyel erdeigomba leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 210 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Gombafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
25 dkg szárított gomba ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Öblítsük le a gombát, majd áztassuk be langyos vízbe. Fél óra múlva öntsük fazékba az alaplével együtt és főzzük két órát. Közben pirítsuk meg a vajon az apróra vágott hagymát és keverjük a levesbe. Sózzuk, borsozzuk meg és még egy órát csendesen forraljuk. A kevés vízben elkevert keményítőt forraljuk össze a levessel. A tányérokba mert levesbe kanalazzunk tejfölt és szórjunk rá finomra metélt petrezselymet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)