Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Maddi anyu vaníliás túrósa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Márton nap, Csőben sült, Kemence, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

Maddi anyu vaníliás túrósa
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
14 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
7 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
7 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1/2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A töltelék
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
7 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
20 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Maddi anyu vaníliás túrósa
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a meglehetősen ragacsos masszát, egy kisebb tepsibe nyomkodjuk. Ráöntjük a tölteléket, ne ijedjünk meg, hogy kissé hígnak tűnik. Végül 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 percig sütjük.
Kihűlés után, tartsuk hűtőben és lehetőleg, csak másnap vágjuk kockára.

A töltelék
A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra verjük. Felöntjük a tejjel, sózzuk és a pudingport hozzáadva csomómentesre keverjük. Végül, az áttört túróval és a mazsolával, egynemű masszává dolgozzuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)