Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gabonafélék
(623 db)

Hekkfilé rizssalátával

A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább

Herány tokány

Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A zsír felét serpenyőbe öntjük, majd a kis kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst és pörkölni kezdjük. Felöntjük a bor felével, ... tovább

Herőce (régi magyar fánk)

A lisztet deszkára halmozzuk, a közepébe mélyedést formálunk, majd a tojásokat, a cukrot és a sót beletéve. összegyúrjuk kb 1 deci langyos vízzel. A vizet csak fokozatosan adjuk hozzá, kemény tésztát kell kapnunk. Letakarva fél ... tovább

Hideg gyümölcsrizs

A rizst csipetnyi sóval és ugyanannyi vízzel felfőzzük, belekeverjük a citromhéjat és hagyjuk, hogy a levét elfője. Felöntjük a tejjel és ha felforrt, a lángot kikapcsolva hagyjuk negyed órát pihenni. Amíg forró belekeverünk 10 ... tovább

Hirtelen sült barbecue salátával

A karajszeletek szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. A lisztet a pirospaprikával és a borssal összeszitáljuk. Az kis darabokra vágott fokhagymát hideg olajba tesszük és felforrósítjuk. A fokhagymát kidobjuk, amikor ... tovább

Hirtelen sült malackaraj

A szeleteld bőrös karajt a tenyerünk élével kiverjük, majd a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Ez lehet pár óra vagy egy éjszaka. A húst lecsepegtetjük, majd szárazra itatjuk és a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. ... tovább

Hókifli

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a tejfölben elkevert tojássárgájával, cukorral és sóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, egy éjszakán át, hűtőben pihentessük. Másnak 3 mm vastagra nyújtva pohárral vagy ... tovább

Húsos árpakása

Az árpát áztassuk be 2 órára. A forró olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd a kockázott húst süssük fehéredésig benne. Kis lángon pároljuk tíz percig. Keverjük bele a zúzott fokhagymát, a borsot és a majoránnát. ... tovább

Húsos gőzgombóc

A kicsontozott csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk és borsozva, esetleg gyengén sózva, a szószok is sósak!, a felforrósított olaj felében, hirtelen átsütjük. Kivesszük és lecsepegtetjük, ha langyosra hűlt, apróra ... tovább

Húsos pirog

A húsokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel, mindig, csak kevés vízzel felöntve, puhára pároljuk. Végül ledaráljuk és a finomra metélt, zsírjára sütött szalonnán lepirítjuk. Hűlni hagyjuk. A pirogtésztába töltve, ... tovább