Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hekkfilé rizssalátával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Savanyú, Halak, Zöldség, Gabonafélék, Kímélő
Hozzávalók

Édes-savanyú rizssaláta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 db kiwi 61 1 0.6 11.3 3.9 0
1 db mangó 59 0.5 0.5 13 1.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hirtelen sült hekkfilé
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg hekk 89 20.2 0.9 0 0 40
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Édes-savanyú rizssaláta
A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az összes hozzávalót óvatosan keverjük össze és citromgerezddel díszítve tálaljuk.
Ne tartsuk hűtőben, hogy ne legyen jéghideg.


Hirtelen sült hekkfilé
A hekkből a szálkákat távolítsuk el. A citrom héját reszeljük le és keverjük össze a zsemlemorzsával. A levét csavarjuk ki, reszeljük bele a fokhagymát, majd a sózott borsozott hekkfiléket forgassuk bele. Néhányszor átmozgatva, egy órát pácoljuk, majd csöpögtessük le. A filék mindkét oldalát mártsuk a zsemlemorzsába és forró olajon süssük pirosra.
A rizssalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)