Hideg gyümölcsrizs
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csésze
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
1 csésze
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
15 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
30 dkg
befőtt |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 evőkanál
málnaszörp |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A rizst csipetnyi sóval és ugyanannyi vízzel felfőzzük, belekeverjük a citromhéjat és hagyjuk, hogy a levét elfője. Felöntjük a tejjel és ha felforrt, a lángot kikapcsolva hagyjuk negyed órát pihenni. Amíg forró belekeverünk 10 deka cukrot. Közben a tejszínt a maradék cukorral habbá verjük és a felét a kihűlt rizsbe keverjük. tetszés szerint választott befőtt kétharmadával összeforgatjuk és tálkákba adagoljuk. A maradék tejszínnel, befőttel díszítjük és a málnaszörppel leöntve tálaljuk.
Ha vendégvárásra készítjük némi zselatint keverjünk bele.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)