A liszthez hozzáadom a sót, a porcukrot, a felkockázott vajat és a tojást. Késes robotgéppel morzsásra keverem. Keverőtálba öntöm a morzsás keveréket és tésztát gyúrok belőle. Gombóccá formálom és fóliába tekerve a hűtőbe ... tovább
A marhahúst tegyük a mélyhűtőbe 20 percre, így féldermedten, vékony szeletekre tudjuk vágni. Felszeletelés után, hagyjuk, szobahőmérsékletűre, melegedni. Közben a hagymaféléket vágjuk apróra, a félbevágott paradicsom belsejét ... tovább
A megtisztított és feldarabolt mangót, a nagyjából felvagdosott korianderleveleket és a többi hozzávalót tegyük botmixer poharába, majd keverjük simára.
Sült hal, rák mellé illik. ... tovább
Szitáljuk át a lisztet és egy csipet sót és dolgozzuk össze a vajjal, a tejföllel, valamint az ecettel. Tegyük a tésztát hűtőbe, 1 órára.
Addig melegítsük fel a tejet cukorral, majd adjuk hozzá a mákot, a citrom reszelt héját és ... tovább
Az aprószemű burgonyát sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetve hűlni hagyjuk. A halat 10 dekás szeletekre vágjuk és sóval, borssal meghintve, citromlével megcsepegtetve 20 percig pihentetjük. Szárazra törölve, a vaj felében ... tovább
A lisztből, tojásból és tejfölből tésztát gyúrtam, amit lisztezett nyújtólapon vékonyra kinyújtottam. Az olvasztott vajat elkevertem a 2 evőkanál liszttel és a tésztalapra kentem, majd jó szorosan feltekertem a lapot, mint a ... tovább
A tököt a szokásos módon megsütjük, majd áttörjük. Összedolgozzuk a tojások sárgájával kikevert cukorral, a liszttel összeszitált fahéjjal, végül beleforgatjuk, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából, ... tovább
A megmosott kölest sóval, vajjal tejben puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 3 dkg cukorral habosra kikevert 2 tojássárgáját és a 3 dkg cukorral kemény habbá vert 2 tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat.
A megtisztított almák ... tovább
A megtisztított halak belsejét sózzuk, borsozzuk, majd vékonyan bekenjük mustárral. A lisztet összeszitáljuk a megőrölt mustármaggal, borssal és sóval, a halakat beleforgatjuk. A vaj-olaj keveréket felforrósítjuk és a halak mindkét ... tovább