Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tagine marhából

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
5 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 evőkanál ras el hanut ? ? ? ? ? ?
1 db citrom sóban 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál harissa 0 ? ? ? ? ?
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 maréknyi kesudió ? ? ? ? ? ?
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhahúst csíkokra vágjuk és a ras el hanuttal ízesített paradicsommal összeforgatjuk. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni. Másnap a húst lecsepegtetjük, de a pácot félretesszük. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd a húst hozzáadva enyhe barnulásig sütjük. Ekkor felöntjük a páccal hozzáadjuk a babért, az egész fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. A tagine-t lefedve egészen kis lángon párolni kezdjük, ha szükséges kevés forró vizet, alkalmanként, önthetünk hozzá. Amikor a hús megpuhult belekeverjük a finomra vágott koriander felét, a kesudiót, a harissát, a feldarabolt olívabogyót és a vékony csíkokra vágott, sós citrom héját. Még tíz percig hagyjuk a lángon.
A félretett korianderrel megszórva, kuszkusszal és citromgerezdekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)