| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 10 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 20 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 2 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 1 evőkanál rum | 365 | 52 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 70 dkg meggy | 56 | 0.8 | 0.5 | 11 | 1 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, 5 dkg cukrot, a tojássárgát, a rumot és a vajjal előbb morzsoljuk el, majd gyúrjunk belőle tésztát. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe egy óráig. A sütőformát vajazzuk-lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük ki és formáljuk bele a tésztát. a szélét 2-3 centisre hagyjuk. Fedjük le sütőpapírral és szórjunk rá szárazbabot. Előmelegített sütőben süssük 15 percig. Amíg sül, készítsük el a tölteléket. Mossuk meg, magozzuk ki és csepegtessük le a meggyet. 2 tojássárgáját keverjünk ki 5 dkg cukorral és a tejszínnel. Verjünk a fehérjékből kemény habot és fogassuk bele a tejszínes keverékbe. Terítsük el a meggyet az elősütött tésztán és öntsük rá a habos krémet. További 25 percig süssük.