Tejszínes meggytorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Édességek, Buli, Bálint nap, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, 5 dkg cukrot, a tojássárgát, a rumot és a vajjal előbb morzsoljuk el, majd gyúrjunk belőle tésztát. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe egy óráig. A sütőformát vajazzuk-lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük ki és formáljuk bele a tésztát. a szélét 2-3 centisre hagyjuk. Fedjük le sütőpapírral és szórjunk rá szárazbabot. Előmelegített sütőben süssük 15 percig. Amíg sül, készítsük el a tölteléket. Mossuk meg, magozzuk ki és csepegtessük le a meggyet. 2 tojássárgáját keverjünk ki 5 dkg cukorral és a tejszínnel. Verjünk a fehérjékből kemény habot és fogassuk bele a tejszínes keverékbe. Terítsük el a meggyet az elősütött tésztán és öntsük rá a habos krémet. További 25 percig süssük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||