A metélőhagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk. A többi hozzávalóval elkeverjük, végül citromlét csepegtetve hozzá beállítjuk az ízét.
Hamburger szószként, rudakra vágott zöldségekhez vagy sült csirkeszárnyhoz ... tovább
A serpenyőben pár csepp olajat hevítünk és beleteszünk egy tortillát, ráterítünk egy szelet sajtot, majd befedjük egy másik szelet tortillával. Mindkét oldalát barnára sütjük és meleg tányérra tesszük. Két tojásonként ... tovább
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és nagyon jól megmossuk. Sós vízben majdnem puhára, kissé roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, vigyázva, hogy ... tovább
A kicsontozott karajt kissé kiverjük, majd a szélein a hártyát bevágjuk. Sóval meghintjük, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Lerázva, középforró olajban, egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára ... tovább
A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a kis kockára szelt hagymával, a chilivel és fokhagymával elkeverjük. Tepsibe terítjük. A karikára szelt kiflivel beborítjuk. Ráhalmozzuk, a vékonyra karikázott kolbászt és ... tovább
A sertés ritkacsontot tepsibe tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben, megforgatva fél órát sütjük. A csontot fazékba tesszük és a tepsibe vizet öntve, nagy lángon felforraljuk. Ha minden feloldódott, a csontra öntjük. ... tovább
A húsokat, a kolbász kivételével, a borssal, a babérlevéllel és a hagymával, 3 liter vízzel főzzük, csendes tűzön, két órát. A levet szűrjük le, majd a húsokat csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra.
A vajon pároljuk át a ... tovább
Késes keverőbe öntjük a lisztet, a cukrot, az őrölt mogyorót és a sót, morzsásra dolgozzuk, majd a tojássárgájával és, ha szükséges, kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hőtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtva, ... tovább
A meghámozott, zsenge répát vékony csíkokra metéljük (ez persze ízlés kérdése, lehet karikára is) és a vajban átpirítjuk, amikor gyenge színt kapott, felöntjük az alaplével és fedő alatt, roppanósan puhára pároljuk. Végül ... tovább
A burgonyát vékonyra karikázzuk, a húst felszeleteljük. Tepsibe öntjük az olajat, ráterítjük a burgonyát, majd a hússzeleteket. Közben sózzuk, borsozzuk. A finomra metélt hagymát, fokhagymát és bazsalikomot elkeverjük az ... tovább