Rakott kerekrépa
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
kerekrépa |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
50 dkg
pulykacomb |
115 |
20.5 |
3.6 |
0.4 |
0 |
75 |
15 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
4 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
15 dkg
reszelt sajt |
366 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pulykacombot kicsontozzuk és lebőrözzük. A bőrt és a csontot sós vízben 10 percig főzzük, majd az almareszelőn legyalult kerekrépát hozzáadjuk és puhára főzzük. Végül lecsepegtetjük, a csontot és a bőrt kidobjuk. A pulykahúst apró kockára vágjuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a pulykahúst, kevergetve, fehéredésig sütjük rajta. Fűszerezzük a paprikával és azonnal felöntjük kevés vízzel. Fűszerezzük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt puhára pároljuk. A rizst a szokásos módon megfőzzük. A rizst és a pörköltet elfelezzük, a répát három részre osztjuk. A répa első részét tepsibe simítjuk, ráterítjük az első réteg pörköltet, majd a rizst. Újból répa, rizs és pörkölt következik. A tetejére a répa megmaradt részét tegyük. Rákenjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. 170 fokos, előmelegített sütőben 20 percig vagy a sajt pirulásáig süssük.
10 perc pihentetés után, kockára vágva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)