Rakott kerekrépa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A pulykacombot kicsontozzuk és lebőrözzük. A bőrt és a csontot sós vízben 10 percig főzzük, majd az almareszelőn legyalult kerekrépát hozzáadjuk és puhára főzzük. Végül lecsepegtetjük, a csontot és a bőrt kidobjuk. A pulykahúst apró kockára vágjuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a pulykahúst, kevergetve, fehéredésig sütjük rajta. Fűszerezzük a paprikával és azonnal felöntjük kevés vízzel. Fűszerezzük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt puhára pároljuk. A rizst a szokásos módon megfőzzük. A rizst és a pörköltet elfelezzük, a répát három részre osztjuk. A répa első részét tepsibe simítjuk, ráterítjük az első réteg pörköltet, majd a rizst. Újból répa, rizs és pörkölt következik. A tetejére a répa megmaradt részét tegyük. Rákenjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. 170 fokos, előmelegített sütőben 20 percig vagy a sajt pirulásáig süssük. 10 perc pihentetés után, kockára vágva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||