A káposztát lereszeljük és besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk. A felhevített olajon a cukor nagyrészét karamellizáljuk és a káposztát jól átpirítjuk rajta. Hagyjuk kihűlni. Közben, a kevés cukorral ... tovább
A káposztát finomra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. A lecsepegtetett káposztát a borssal megintett, 2 evőkanál cukorral elkevert olajon átpirítjuk és barnára sütjük. Ez a magyar ízléshez közelebb áll. Hűlni hagyjuk és ... tovább
A felszeletelt tarját sózzuk, borsozzuk, majd az olajon átsütjük. Sütőtepsibe terítjük. A kevés zsíron, a cukorral, a köménnyel, és a csillagánizzsal elkevert káposztát megpirítjuk és a lesütött húsokra terítjük. Tejföllel ... tovább
A káposztát egészen apróra vágom, megsózom, megborsozom, és kevés zsíron megpárolom. A töpörtyűt megdarálom, és összekeverem a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval, meg egy kevés borssal. Jól összegyúrom a párolt ... tovább
A csirkemelleket kifilézzük és lapjában két szeletre vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajban, egyszer megfordítva megsütjük. A sütés vége felé rászórjuk a finomra vágott kaprot és ha a kapor illata ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, negyedekre vágott zúzát és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kevés vízzel felöntve párolni ... tovább
A megtisztított káposztát ujjnyi csíkokra, majd kockára vágjuk. Kevés sós vízben, majdnem puhára főzzük. Ha kész, a megforrósított vajban átforgatjuk a finomra vagdalt kaprot felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd ... tovább
A kifilézett halat, a kicsumázott almát, az uborkát, a hagymát és a főtt burgonyát kis kockára vágjuk. Beleforgatjuk a többi hozzávalóból kevert öntetbe. Jól behűtve, kaporszálakkal díszítve tálaljuk.
Vajat és barnakenyeret ... tovább
Az apróra metélt vöröshagymát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a vékony csíkokra vágott marhahúst pörkölni kezdjük rajta. Amikor enyhén megbarnult, fedő alatt, kis lángon tovább pároljuk. Borssal és zúzott fokhagymával ... tovább
A zöldbabot megtisztítjuk, leszálkázzuk és daraboljuk. Bő vízben a fokhagymával feltesszük főni. Ha megpuhult a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a finomra vágott kaprot, majd felhígítva a bab főzőlevével, ... tovább