Káposztás lángos
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
45 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
3 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
40 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
2 db
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
50 dkg
fehérkáposzta |
65 |
1.1 |
0.2 |
14.7 |
2.7 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A káposztát lereszeljük és besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk. A felhevített olajon a cukor nagyrészét karamellizáljuk és a káposztát jól átpirítjuk rajta. Hagyjuk kihűlni. Közben, a kevés cukorral elkevert, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd az előzetesen, héjában megfőzött, megtisztított és áttört burgonyával, a káposztával és a többi hozzávaló hozzáadásával középkemény tésztává dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva, egy óra alatt, duplájára kelesztjük. Beolajozott kézzel, tenyérnyi korongokra szaggatjuk és újabb negyed órát pihentetjük. A közepét kissé elvékonyítva, bő forró olajban aranybarnára sütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk.
Adhatunk hozzá fokhagymás tejfölt is.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)