Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás lángos

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Reggeli, Buli, Farsang, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
45 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
40 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát lereszeljük és besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk. A felhevített olajon a cukor nagyrészét karamellizáljuk és a káposztát jól átpirítjuk rajta. Hagyjuk kihűlni. Közben, a kevés cukorral elkevert, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd az előzetesen, héjában megfőzött, megtisztított és áttört burgonyával, a káposztával és a többi hozzávaló hozzáadásával középkemény tésztává dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva, egy óra alatt, duplájára kelesztjük. Beolajozott kézzel, tenyérnyi korongokra szaggatjuk és újabb negyed órát pihentetjük. A közepét kissé elvékonyítva, bő forró olajban aranybarnára sütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk.
Adhatunk hozzá fokhagymás tejfölt is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)