A megtisztított burgonyát fél centis karikára vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. hagyjuk kihűlni, majd a liszttel megszórva, átforgatjuk. Kis adagokban, a 180 fokra hevített olajban, aranybarnára sütjük.
A felesleges olajat ... tovább
A vékony szeletekre vágott karaj hártyáit bevágjuk, majd gyengéden kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe mártjuk. A burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, majd a tojással és a többi liszttel elkeverjük A húst a burgonyás ... tovább
A burgonyákat héjukban megfőzzük. Válasszunk egyforma, tojásnyi, nem szétfövő burgonyákat. megtisztítjuk és hosszában félbevágjuk. A domború oldalukból egy szeletet levágunk, hogy stabilan megálljanak. Közepüket ... tovább
A szárított fűszereket, ne használjunk frisset, mert tároláskor megpenészedik, finomra őröljük és jól összekeverjük.
Légmentesen lezárt üvegben hónapokig eláll.
Gyroshoz, kebabhoz, saslikokhoz használhatjuk, talán nem ... tovább
Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt ... tovább
Az érett fügéket megmossuk, majd leszárítjuk és kétharmadukig, keresztben bevágjuk. Kissé széthajtjuk, majd a kevés sóval és a zúzott fokhagymával elkevert kecsketúróval betöltjük. A baconnal körbetekerjük, néhány szem ... tovább
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, majd a húsát kis kockára vágjuk. A kicsumázott paprikákat, a színhatás miatt lehetőleg piros és sárga húsút válasszunk és az uborkát is hasonló nagyságú ... tovább
A sajtot lereszeljük vagy villával áttörjük, a fokhagymát összezúzzuk és a hozzávalókat összekeverjük, Ízlésünk szerint fűszerezzük, de a sózással legyünk óvatosak, mert a kéksajt is sós.
Tálalás előtt két órát hagyjuk ... tovább
A kelt másfél ujjnyi szeletekre vágjuk. A finomra vágott baconnal, köménnyel, sóval és borssal megszórjuk. Lekenjük a tejföllel. 200 fokra előmelegített sütőben, negyed órát sütjük. Előételnek vagy nasinak tálaljuk. ... tovább
A kis kockára vágott bacont süssük zsírjára, majd pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és a gombát. Közben ízesítsük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Végül öntsük fel a sherryvel és a tejszínnel, majd forraljuk, ... tovább