Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karalábés csirkeragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 fej karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott és lebőrözött csirkecombokat kockára vágjuk. Fehéredésig sütjük az olajon megpárolt hagymán. Hozzáadjuk a negyedelt paradicsomot és felöntjük kevés vízzel. Sózva, borsozva félpuhára pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a kockára vágott karalábét és főzzük készre. A karalábé maradjon roppanós. Végül a tejszínt hozzáöntve összeforraljuk. Ha a paradicsom nagyon savas, kevés cukrot is adjunk hozzá.
Galuskával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)