Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karfiolszendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Csőben sült, Sós, Hideg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
7 evőkanál zabliszt 382 12 5 66 7 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított hagymát és a karfiolt késes aprítóban finomra vágjuk. A többi hozzávalóval elkeverjük, annyi lisztet adjunk hozzá, hogy galuskatésztánál kicsit sűrűbb legyen. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, kevés zsiradékkal megkenjük, a masszát rákanalazva ovális formákat alkotunk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15-20 percig sütjük. Ha langyosra hűlt a sütőlapról leválasztjuk, majd rácsom hagyjuk kihűlni.
Én sonkával és spenóttal tálaltam, de különböző kencékkel is finom

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)