Karfiolszendvics (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Csőben sült, Sós, Hideg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított hagymát és a karfiolt késes aprítóban finomra vágjuk. A többi hozzávalóval elkeverjük, annyi lisztet adjunk hozzá, hogy galuskatésztánál kicsit sűrűbb legyen. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, kevés zsiradékkal megkenjük, a masszát rákanalazva ovális formákat alkotunk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15-20 percig sütjük. Ha langyosra hűlt a sütőlapról leválasztjuk, majd rácsom hagyjuk kihűlni. Én sonkával és spenóttal tálaltam, de különböző kencékkel is finom | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||