| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 1 db
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 1 fej karfiol | 29 | 2.4 | 0.4 | 3.9 | 2.9 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vékonyan felkarikázott répaféléket a felforrósított olajban kicsit megpirítom, majd meghintem liszttel és ha az is átpirult, felöntöm vízzel, majd beledobom a gondosan megtisztított és rózsáira szedett karfiolt. Kis lángon puhára főzöm. Ne főzzük péppé, mert úgy nem gusztusos. Majd a lé egy részét kimerve, elkeverjük a tejföllel és visszaöntjük a levesbe.