Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Zöldség
(2026 db)

Fűszeres kacsacombok az udvarmester lencsefőzelékével

A kacsacombokat megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd sütőtepsibe tesszük. Kevés olajjal leöntjük és kevés vizet öntve alá, közepes hőmérsékletű sütőben, gyakori ... tovább

Fűszeres nyúl diszkoszban

A földarabolt nyulat dörzsöljük be a fűszerekkel. A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük. A fóliával kibélelt diszkosz aljába terítjük az olajjal és a lepergett fűszerekkel átkevert burgonyakarikákat. A fokhagymafelek ... tovább

Fűszeres paradicsomlé

A paradicsomot és a paprikát kicsumázzuk és darabokra vagdaljuk, a vöröshagymát felkockázzuk, majd a zellerzöldet beledobva főzni kezdjük. Ha a paradicsom a héját ledobta, a zellert kivesszük, hűlni hagyjuk és átpasszírozzuk. ... tovább

Fűszeres paradicsomszószban párolt kecskegida

A paradicsomot meghámozzuk és a magos rész nagyját kinyomjuk, majd feldaraboljuk. Ha a paradicsom savanyú, inkább használjunk sűrített paradicsomot, de ne pürét! A sütésálló, lefedhető serpenyőben felhevített olajon, pirítsuk meg ... tovább

Fűszeres rizzsel töltött kalamári

A rizst főzzük meg előírás szerint, majd ha kihűlt, keverjük el egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, a tojásokkal és sóval. Töltsük a kalamárik testébe, de ne túl szorosan. A nyílást tűzzük ... tovább

Fűszeres sült karfiol

A karfiolt kis rózsákra szedjük. A vajat felolvasztjuk, majd az áttört fokhagymát, az olajat, a citromlét, és a sót, borsot belekeverjük. A vajas masszát a karfiollal átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. 200 ... tovább

Fűszeres tyúkcipó

A tyúkmellet kicsontozom, és a füstölt szalonnával együtt ledarálom. A zöldségeket megtisztítom és almareszelőn lereszelem. A reszelt zöldségeket, a felveretlen nyers tojást, a finomra metélt petrezselyemzöldet, a kapribogyót ... tovább

Fűszeres vaddisznóborzaska

Az érlelt vaddisznógerincet leöntjük két gerezd zúzott fokhagymával ízesített, négy deci tejjel. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A maradék tejből, a reszelt burgonyából, a ... tovább

Fűszeres zöldbab

A teatojásba zárt fűszereket bő liternyi vízben tíz percig főzzük, majd a vizet megsózzuk és beledobjuk a megtisztított és feldarabolt zöldbabot. Roppanósan puhára főzzük, leszűrjük és azonnal tálaljuk, hogy ne puhuljon ... tovább

Fűszeres, illatos káposzta

A káposztát ujjnyi csíkokra vágjuk. A fűszereket egy deci vízben felfőzzük, majd a káposztát rádobva, átpároljuk, majd fedő alatt, kis lángon megpuhítjuk. Úgy a jó, ha kissé roppanós marad. Végül átkeverjük a szójaszósszal. ... tovább