Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fűszeres hajdinatócsni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
30 dkg hajdina 341 9.8 1.7 71.3 3.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hajdinát, a felforrósított olajban megpirítjuk, majd felöntjük, kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és megpároljuk. Közben a cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A főtt hajdinát, a lisztet és a többi hozzávalót, az élesztős keverékkel eldolgozzuk. Palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell, hogy kapjunk. A masszát, kevés olajban, evőkanálnyi adagokban, lepénnyé formálva, mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
Szaftos húsok mellé köretnek adhatjuk, de önmagában, némi, fokhagymás tejföllel, is pompás.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)