Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fűszeres kacsacombok az udvarmester lencsefőzelékével

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db kacsacomb 186 19 12 0.4 0 78
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
50 dkg lencse 335 26 1.9 53 10.6 0
10 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
8 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kacsacombokat megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd sütőtepsibe tesszük. Kevés olajjal leöntjük és kevés vizet öntve alá, közepes hőmérsékletű sütőben, gyakori forgatás és locsolás mellett szép pirosra, puhára sütjük.
A megtisztított, megmosott és előző nap beáztatott lencsét leszűrjük, majd hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk és a vöröshagyma felét a szegfűszeggel együtt fűszerzacskóba kötjük, és a lencsébe tesszük. Fedővel letakarva, lassú forrással a lencsét puhára főzzük. A vaj felét felhevítjük, és a megmaradt finomra vágott vöröshagymát beletéve megfonnyasztjuk. Ehhez hozzáadjuk a leszűrt, főtt lencsét. Sóval, törött borssal ízesítjük, és meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Végül a megmaradt vajat belemorzsoljuk. A megsült kacsacombokat kettévágjuk, saját pecsenyelevével meglocsoljuk, és külön edényben mellé tálaljuk a lencsét.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)