Fűszeres kacsacombok az udvarmester lencsefőzelékével
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 db
kacsacomb |
186 |
19 |
12 |
0.4 |
0 |
78 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
5 cl
étolaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
50 dkg
lencse |
335 |
26 |
1.9 |
53 |
10.6 |
0 |
10 dkg
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
10 db
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kacsacombokat megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd sütőtepsibe tesszük. Kevés olajjal leöntjük és kevés vizet öntve alá, közepes hőmérsékletű sütőben, gyakori forgatás és locsolás mellett szép pirosra, puhára sütjük.
A megtisztított, megmosott és előző nap beáztatott lencsét leszűrjük, majd hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk és a vöröshagyma felét a szegfűszeggel együtt fűszerzacskóba kötjük, és a lencsébe tesszük. Fedővel letakarva, lassú forrással a lencsét puhára főzzük. A vaj felét felhevítjük, és a megmaradt finomra vágott vöröshagymát beletéve megfonnyasztjuk. Ehhez hozzáadjuk a leszűrt, főtt lencsét. Sóval, törött borssal ízesítjük, és meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Végül a megmaradt vajat belemorzsoljuk. A megsült kacsacombokat kettévágjuk, saját pecsenyelevével meglocsoljuk, és külön edényben mellé tálaljuk a lencsét.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)