Fűszeres kacsacombok az udvarmester lencsefőzelékével (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek Hozzávalók 4 személyre:
A kacsacombokat megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd sütőtepsibe tesszük. Kevés olajjal leöntjük és kevés vizet öntve alá, közepes hőmérsékletű sütőben, gyakori forgatás és locsolás mellett szép pirosra, puhára sütjük. A megtisztított, megmosott és előző nap beáztatott lencsét leszűrjük, majd hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk és a vöröshagyma felét a szegfűszeggel együtt fűszerzacskóba kötjük, és a lencsébe tesszük. Fedővel letakarva, lassú forrással a lencsét puhára főzzük. A vaj felét felhevítjük, és a megmaradt finomra vágott vöröshagymát beletéve megfonnyasztjuk. Ehhez hozzáadjuk a leszűrt, főtt lencsét. Sóval, törött borssal ízesítjük, és meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Végül a megmaradt vajat belemorzsoljuk. A megsült kacsacombokat kettévágjuk, saját pecsenyelevével meglocsoljuk, és külön edényben mellé tálaljuk a lencsét. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||