Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstölt pisztráng zsázsás tojássalátával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Bálint nap, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Hideg, Sós, Csípős, Halak, Tojás, Tejtermékek, Zöldség, Gyümölcsök, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1.5 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
3 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 doboz zsázsa 0 0 0 0 0 0
50 dkg füstölt pisztráng 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat főzzük keményre, majd ha kihűltek vágjuk, az uborkával együtt, apró kockára. A majonézből és a tejfölből keverjünk mártást, ízesítsük sóval, borssal. Forgassuk bele a tojást, az uborkát és a zsázsát. Halmozzuk a gusztusosan tálalt pisztráng mellé. Vajat, citromgerezdeket és pirítós tálaljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)