A finomra vágott vöröshagymát, a darabolt sonkát, a reszelt sajtot, a mascarponét, a tojásokat és a tejfölt elkeverjük, közben sóval, borssal ízesítjük. Az olajjal kikent muffin formát kockára vágott réteslappal kibéleljük. A ... tovább
A felhevített olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, majd felöntöm 3 liter vízzel, beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, a hasábra vágott leveszöldséget. Fokhagymával, sóval, borssal, ... tovább
Vastag falú edényben olajat melegítünk, a rizst beleöntjük és folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor felöntjük annyi vízzel, mint a rizs térfogatának a kétszerese. Sózzuk, borsozzuk, majd nagy ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a felszeletelt gombát és megszórjuk sóval, borssal. Zsírjára sütjük, majd belekeverjük a dobókockányi darabokra vágott sütőtököt. Rövid pirítás után ... tovább
Nagyszerű módja a maradék főtt rizs felhasználásának, de önmagáért is érdemes elkészíteni.
A felhevített vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és paprikát. Ráöntjük a kézzel összetört paradicsomkonzervet, a ... tovább
A száraz, megőrölt fűszereket összekeverjük és a felforrósított olajon addig pirítjuk, amíg az illatuk felszáll. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és kevergetve fehéredésig pörköljük. Belekeverjük a finomra ... tovább
A barna vagy sima rizst a húsleves levében puhára főzzük. majd hagyjuk, hogy a folyadékot felszívja. A húslevesből maradt húst feldaraboljuk és a felhevített olajon megpárolt hagymán átsütjük, közben fűszerezzük. A húslevesből ... tovább
A lencse és a barnarizs súlya főzve értendő.
Robotgépben dolgozd össze a lencsét, a zabpelyhet, a rizst, de vigyázz, ne csinálj teljesen pépet belőle, maradjon darabos! Ezután jöhet a búzacsíra, szejtánpor és a többi hozzávaló, ... tovább
A rákot, a zöldborsót és a rizst főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. A zöldségeket vágjuk apróra, a újhagymát zöldjével együtt. A majonézből, a fehérborral, citromlével, sóval, borssal ízesítve keverjünk mártást, Az összes ... tovább
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsírján megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd, a kis kockára vágott, paprikát és a paradicsomot. Hozzáadjuk, a zúzott fokhagymát és a felkarikázott ... tovább