Rebarbaratorta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
35 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
0.5 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
70 dkg
rebarbara |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sütőt melegítsük elő. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát. A rebarbarát mossuk meg és a daraboljuk fel pár centis darabokra. A sütőporos lisztet keverjük össze a tejszínnel, az olajjal, cukorral és a tojással. Addig keverjük míg csomómentes tésztát nem kapunk. Öntsük a tésztát a tortaformába és szórjuk rá a megpirított diót. Osszuk el egyenletesen a tészta tetején a rebarbarát. Tegyük az előmelegített sütőbe és kb 40 perc alatt süssük meg. A sütőből kivéve pihentessük a formában 10 percet, majd a formából kivéve hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)