| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl húsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg ementáli sajt | 267 | 27.8 | 16.3 | 1.9 | 0 | 38 |
| 4 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 1 csokor bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 50 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 50 dkg
sertéscomb |
160 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 70 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A burgonyát vékonyra karikázzuk, a húst felszeleteljük. Tepsibe öntjük az olajat, ráterítjük a burgonyát, majd a hússzeleteket. Közben sózzuk, borsozzuk. A finomra metélt hagymát, fokhagymát és bazsalikomot elkeverjük az uborkagyalun legyalult répával és a hús tetejére halmozzuk. Aláöntjük az alaplevet és fóliával szorosan lefedve, 180 fokos sütőbe tesszük. 40 perc múlva, a fóliát levesszük és a sajttal elkevert tejfölt a tetejére simítjuk. Még 20 percre toljuk vissza a sütőbe.