Répás spárgasaláta cukorborsóval és ropogós baconnal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 40 dkg
zöldspárga |
16 |
2 |
0 |
1 |
1 |
0 |
1 szál
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
| 1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 20 dkg
cukorborsó |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 10 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| 1 teáskanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| 1 maréknyi
pisztácia |
600 |
20.8 |
51.6 |
12.5 |
6.5 |
0 |
| 3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
koriander |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A spárgát a cukorral, kevés sóval és a vajjal ízesített vízben csokorba kötve, állítva, főzzük négy percig, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A megmaradt folyadékban két percig pároljuk a cukorborsót és ezt is tegyük félre. A bacont süssük ropogósra és lehűtve, zsírtalanítva kockázzuk fel. A vékonyra karikázott újhagymát kevés sóval elkeverve, hagyjuk állni. Végül a reszelt répát, a centisre vágott borsót és spárgát keverjük össze a pirított baconnal, a hagymával. Adjuk hozzá a durvára vágott pisztáciát és forgassuk át a citrom kifacsart levéből, a fehérborsból és az olajból készített öntettel. Frissiben tálaljuk, a finomra vágott korianderzölddel megszórva.
Kenyérchipset vagy pirítóst kínálva hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)