Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Répás spárgasaláta cukorborsóval és ropogós baconnal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
40 dkg zöldspárga 16 2 0 1 1 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
20 dkg cukorborsó 0 ? ? ? ? ?
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 teáskanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 maréknyi pisztácia 600 20.8 51.6 12.5 6.5 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A spárgát a cukorral, kevés sóval és a vajjal ízesített vízben csokorba kötve, állítva, főzzük négy percig, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A megmaradt folyadékban két percig pároljuk a cukorborsót és ezt is tegyük félre. A bacont süssük ropogósra és lehűtve, zsírtalanítva kockázzuk fel. A vékonyra karikázott újhagymát kevés sóval elkeverve, hagyjuk állni. Végül a reszelt répát, a centisre vágott borsót és spárgát keverjük össze a pirított baconnal, a hagymával. Adjuk hozzá a durvára vágott pisztáciát és forgassuk át a citrom kifacsart levéből, a fehérborsból és az olajból készített öntettel. Frissiben tálaljuk, a finomra vágott korianderzölddel megszórva.
Kenyérchipset vagy pirítóst kínálva hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)