Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rebarbara mártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Párolt, Édes, Savanyú, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
4 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 szál rebarbara ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rebarbarát vékonyan lehámozzuk és feldaraboljuk. Láboskában egy deci vizet forralunk, melyet a fűszerekkel és mézzel ízesítünk. Beledobjuk a rebarbarát és puhára főzzük. Végül a tejszínben elkevert keményítővel összeforraljuk. Ha gondoljuk, kevés mézzel, sóval utánízesítjük. Tálalás előtt a fűszereket dobjuk ki.
Piskóták vagy főtt húsok mellé tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)